Onze garanties


Blue Gold verkoopt enkel authentieke producten,
dit maakt onderdeel uit van onze algemene verkoopvoorwaarden!

Blue Gold doet er alles aan om u 100% origineel materiaal aan te bieden. U zult tussen onze producten geen kopieën of vervalsingen vinden. Deze belofte is opgenomen in artikel 9.2 van onze algemene verkoopvoorwaarden :

BLUE GOLD s’engage à livrer à ses clients des produits authentiques. Si, par impossible, BLUE GOLD venait à manquer à cet engagement, le client ne pourrait en aucun cas être tenu pour responsable vis-à-vis du fabricant, des autorités judiciaires ou de ses propres clients.


LANGDURIG BESTAAN, REPUTATIE EN GROEI:
INDICATOREN VAN ONZE GELOOFWAARDIGHEID

Blue Gold distribueert al meer dan 15 jaar elektrische apparatuur aan Belgische en Europese klanten. Dit langdurige bestaan is te verklaren door de klanttevredenheid ten opzichte van de aangeboden apparatuur.

De groei van onze omzet - met name in de afgelopen jaren - weerspiegelt tevens ons vermogen om aan de behoeften van onze klanten te voldoen.


GARANTIE GELIJKWAARDIG AAN FABRIKANTEN

Als Blue Gold-klant geniet u van garantievoorwaarden die minstens gelijkwaardig zijn aan die van de fabrikanten van de bestelde producten.

Eventuele retours binnen de garantieperiode worden gedaan op vertoon van de factuur. Het geretourneerde product zal vervolgens worden geïnspecteerd door ons serviceteam en / of onze leveranciers om te bepalen of aan de normale gebruikscriteria is voldaan.


MATERIAAL DAT VOLDOET AAN DE EUROPESE NORMEN
EN DUS ZONDER BEPERKINGEN TE GEBRUIKEN IS IN BELGIË

Een norm is een document dat bevestigt dat een product of dienst aan een bepaald niveau van kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid voldoet. In België is SGS CEBEC het meest bekende conformiteitsmerkteken binnen onze sector.

De Europese normen (EN) zijn documenten die zijn geratificeerd door één van de drie Europese normalisatieorganisaties (ETSI, CENELEC of CEN).

Wat u moet weten, is dat de Europese norm (EN) voorrang heeft op elke nationale norm. Dit betekent dat u de producten kunt gebruiken die we in heel België aanbieden.

Ten gevolg moeten alle lidstaten van de Europese Unie, Europese normen in nationale normen omzetten. De lidstaten moeten ook alle tegenstrijdige nationale normen verwijderen. Deze verplichting vergemakkelijkt de vrije omloop van goederen binnen de EU.

Voor meer info: klik hier, hier of hier.


BUITENLANDSE REFERENTIES MET BELGISCH EQUIVALENT

Voor elke verwerkte order controleert Blue Gold de overeenkomst tussen de bestelde referenties en de leverbare referenties. Soms met aanzienlijke besparingen als resultaat.

Deze dubbele referentie is echter niet systematisch: dit wordt bepaald door de fabrikant en heeft enkel betrekking op bepaalde artikelen. Er zijn ook een aantal Belgische artikelen die geen equivalent in het buitenland hebben. In dit geval bieden we u simpelweg de Belgische referentie. Hoewel het relatief zeldzaam is, wordt deze situatie meestal op twee manieren verklaard:

1) Een nieuw product wordt getest in een groep landen (inclusief België) voordat het op grotere schaal op de markt wordt gebracht ;
2) Een oud product wordt door de fabrikant geleidelijk uit de verkoop genomen, maar dit is in België nog niet gebeurt.

Let op, het tegenovergestelde is ook mogelijk! Dus wanneer u een product wilt bestellen dat geclassificeerd is als "verouderd" in België, kunnen we het misschien nog steeds in het buitenland verkrijgen.

Als u specifieke referenties (Belgisch of buitenlands) zonder equivalent wilt bestellen, aarzel dan niet om eerst contact met ons op te nemen! Onze teams zullen hun uiterste best doen om aan uw verwachtingen te voldoen.


ZORGVULDIGE EN NAUWKEURIGE BEHANDELING VAN PRODUCTTERUGROEPINGEN

Blue Gold heeft een "interne procedure voor het beheer van productterugroepingen m.b.t. de productkwaliteit" ontwikkeld, om eventuele problemen te voorkomen. Deze procedure is op aanvraag beschikbaar voor al onze klanten en potentiële klanten.

We eisen van al onze leveranciers dat zij ons onmiddellijk op de hoogte brengen in het geval van een kwaliteitswaarschuwing. Bovendien controleert Blue Gold dagelijks de informatie van de verschillende producten in onze catalogus.